Позабравената магистрала Русе-Велико Търново, част от Паневропейски транспортен коридор 9, влезе

...
Позабравената магистрала Русе-Велико Търново, част от Паневропейски транспортен коридор 9, влезе
Коментари Харесай

Служебният кабинет започва забатачената магистрала Русе-Велико Търново

Позабравената автомагистрала Русе-Велико Търново, част от Паневропейски транспортен кулоар 9, влезе във фокуса на вниманието на служебното държавно управление. На днешното си съвещание кабинетът е взел решение да разгласи построяването й за народен приоритет и да стартира незабавно работа по нея.

Това разгласи районният министър Иван Шишков на брифинг след съвещанието на Министерския съвет. Магистралата става народен обект, което ще обезпечи по-бързи и лесни процедури за одобрение и отчуждаване, уточни Шишков.

Имаме обстоен организационен проект (ПУП) и абстрактен план. Другата седмица Шишков щял да издаде заповед за привикване на експертен съвет към МРРБ и в границите на 10 дни ще утвърди ПУП-а. " Успоредно би трябвало да стартира проектирането и на техническия план, тъй като толкоз сме изостанали с пътната инфраструктура ", установи служебният министър. Конкретно ще се стартира с проектирането на трасето от Русе до Бяла.

" По тази точка имаше изключителна поддръжка от целия Министерски съвет, изключителна поддръжка, всички министри се изрекоха. Всички разбираме, че би трябвало да се постави ред в построяването на автомагистралите, бавно и методично да унищожаваме 10-годишния безпорядък в проектирането и построяването на пътищата ", съобщи още.

Общата планувана дължина на автомагистралата с работното име " Русе - Велико Търново "  е 133 км. Работата по нея официално стартира през 2015 година През юли тази година Агенцията за държавна финансова ревизия разгласи, че стартира инспекция на оповестената две години по-рано социална поръчка за първите два сектора от трасето (Русе-Бяла и обходът при Бяла) за близо 1 милиард лв. - поради с над 50 на 100 повишената индикативна стойност и неналичието на конкуренция. Резултати все още не са оповестени.

Днес кабинетът е одобрил и изменение в Общия организационен проект на София - поради разширението на третата метролиния - през кварталите " Гео Милев "  и " Слатина "  до зала " Арена Армеец ", бул. " Цариградско шосе "  и Окръжна болница. Трасето ще е 6-километрово и ще има шест станции. 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР